Ugears Curvimeter STEM LAB i gruppen STEM LAB hos Ugears Sverige (UG70138)
Ugears Curvimeter STEM LAB
Ugears Curvimeter STEM LAB
Ugears Curvimeter STEM LAB
Ugears Curvimeter STEM LAB
Ugears Curvimeter STEM LAB
Ugears Curvimeter STEM LAB
Ugears Curvimeter STEM LAB
Ugears Curvimeter STEM LAB
Ugears Curvimeter STEM LAB
Ugears Curvimeter STEM LAB
Ugears Curvimeter STEM LAB

Ugears Curvimeter STEM LAB

Artnr: UG70138
299 kr
Mäter längden på böjda linjer och beräknar avstånd.

 
Lägg i kundvagnen
Leverans:  1-2 arbetsdagar


NATURLIGT

Ekologiska och helt
tillverkade i träUTAN LIM

Monteras utan
lim eller kemikalierREDO ATT BYGGAS

Alla delar är färdiga
att monteraMEKANISKT

Modellerna skapar
mekanisk rörelseLÄRORIKT

Nytta och nöje
för hela familjen

 • Produktbeskrivning
 • STEM-modell «Curvimeter»

  Antal delar:109
  Beräknad monteringstid:
  1-2 timmar
  Svårighetsgrad:
  Enkel
  Storlek på modell:
  11,5 x 10,3 x 5,7 cm


  Hur fungerar den?

  Curvimeter är en enhet som mäter längden på böjda linjer och hjälper till att beräkna avståndet mellan punkterna på en karta (mer exakt än en linjal eller en kompass) med så kallad planetmekanism.

  Mekanismen har ett mäthjul, en urtavla och en hand. När hjulet rör sig längs linjen på en karta som du behöver mäta, rör sig handen runt klockan markerad med måttenheter – centimeter finns med. Allt du behöver göra är att kontrollera kartan och multiplicera dina data med nämnaren i skalan.
  Planerar du en vandring med din familj eller dina vänner kan du ta hjälp av din curvimetern för att bestämma längden på er vandring. Den är särskilt användbar när du inte har tillgång till elektroniska prylar eller internet.  Vem uppfann curvimetern? När?
  Det finns inga exakta uppgifter om curvimeterns faktiska uppfinnare. Vissa källor säger att den romerska ingenjören Virtuvius ska ha gjort en mycket liknande anordning runt 23 f.Kr. Andra hänvisar till den kinesiska forskaren Zhāng Héng. Ryska källor säger att den uppfunnits av polymaten Mikhail Lomonosov som förmodligen ursprungligen kallade den ”krivimetr”. Det första officiella patentet hade dock den engelska ingenjören Edward Russell Morris som 1873 registrerade ”en ny enhet för att mäta avstånd”.

  Då används den!
  Curvimetern används för att mäta längden på böjda linjer på bland annat topografiska kartor, diagram och scheman. Det är ett vanligt verktyg för vandrare, kartillverkare och vid arbete med vägar.  Ugears STEM-modeller
  Våra STEM-modeller är utformade för att passa olika åldersgrupper med särskilt fokus på inlärning. Montering av modellerna är rolig och tar inte så lång tid.

  Modellerna levereras med allt du behöver i en låda:

  • Laserutskurna trädelar samt andra material som krävs för montering. Trädelarna sitter på en bräda som de enkelt trycks ut från. Modellerna behöver varken lim eller övriga verktyg för att monteras.

  • Illustrerad instruktion som steg för steg visar hur modellen ska monteras.

  • Praktiska labbuppgifter där du kan använda din STEM-modell.

  • QR-kod för att ladda ner en studiehandbok med mer information om din modell, dess mekanism, princip för dess funktion, huvudegenskaper, fysiska och mekaniska formler och fler roliga praktiska uppgifter.

  • QR-kod för att ladda ner en spännande AR-applikation.
Logga in