Ugears Aero Clock i gruppen MEKANISKA MODELLER hos Ugears Sverige (UG70154)
Ugears Aero Clock
Ugears Aero Clock
Ugears Aero Clock
Ugears Aero Clock
Ugears Aero Clock
Ugears Aero Clock

Ugears Aero Clock

Artnr: UG70154
999 kr
• Delar: 320
• Beräknad tid: 11 timmar
• Nivå: Avancerad


 
Leverans:  Tillfälligt slut


NATURLIGT

Ekologiska och helt
tillverkade i träUTAN LIM

Monteras utan
lim eller kemikalierREDO ATT BYGGAS

Alla delar är färdiga
att monteraMEKANISKT

Modellerna skapar
mekanisk rörelseLÄRORIKT

Nytta och nöje
för hela familjen

 • Produktbeskrivning
 • Ugears mekaniska väggklocka med pendel

  Äntligen! Nu kan vi stolt presentera en väldigt efterlängtad modell - nämligen en mekanisk väggklocka. Det här har länge varit en av våra mest önskade modeller. Eftersom din önskar är vår önskan har ett team  av dedikerade Ugears-ingenjörer och designers arbetat hårt för att förverkliga denna dröm. Aero Clock är en fullt fungerande DIY-väggklocka med pendel.

  Den enkla men eleganta klockan drivs av tyngdkraften som drar ner en viktad väska (du kan till exempel fylla påsen med sand eller salt). Lyft påsen på remskivorna för att linda upp klockan. När vikten saktar ner, roterar den en drivväxel, som sedan roterar ett utrymningshjul genom en reducerare. En intressant funktionerna i klockan är att tiden inte läses från en vanlig urtavla utan istället visar en fast pekare tid på de långsamt roterande, numrerade timme- och minutskivorna. Dessutom roterar dessa skivor moturs - visste du att vissa klockor innan standardisering rörde sig medurs medan andra rörde sig moturs?

  I rollen som "gök" har Ugears mekaniska klocka en liten modell av en varmluftsballong. Den upphängda ballongen sjunker snabbt ner när timmen slår och stiger sedan långsamt igen under nästa timme.

  Antal delar: 320
  Svårighetsgrad: Avancerad
  Rekommenderad ålder: Från 14 år
  Storlek på modell: 75 x 47 x 16.5 cm


Logga in