Ugears Archballista-Tower i gruppen MEKANISKA MODELLER hos Ugears Sverige (UG70048)
Ugears Archballista-Tower
Ugears Archballista-Tower
Ugears Archballista-Tower
Ugears Archballista-Tower
Ugears Archballista-Tower
Ugears Archballista-Tower
Ugears Archballista-Tower
Ugears Archballista-Tower
Ugears Archballista-Tower
Ugears Archballista-Tower
Ugears Archballista-Tower

Ugears Archballista-Tower

Artnr: UG70048
399 kr
• Delar: 292
• Beräknad tid: 6 timmar
• Nivå: Medium

Antal: 
Lägg i kundvagnen
Leverans:  1-2 arbetsdagar


NATURLIGT

Ekologiska och helt
tillverkade i träUTAN LIM

Monteras utan
lim eller kemikalierREDO ATT BYGGAS

Alla delar är färdiga
att monteraMEKANISKT

Modellerna skapar
mekanisk rörelseLÄRORIKT

Nytta och nöje
för hela familjen

 • Produktbeskrivning
 • Mekaniskt torn (Archballista)

  Välkommen till medeltiden!

  Inspirerad av de allra häftigaste exemplen på forntida artilleri och legendariska strider från det förflutna får du här ny variant på en klassisk krigsmaskin sedd i många filmer och böcker.

  Den här modellen består av två delar: själva belägringsmaskinen och det mekaniska tornet. Båda enheterna är rörliga och har gott om ledade detaljer. Basen har justerbara ben som stabiliserar maskinen under avfyrningen. Avfyrningsenheten skjuter träbultar och mekanismen kan få iväg upp till tre bultar i en runda. Mekanismen gör att du kan ställa in önskad vinkel för att säkerställa det bästa målet. Lindningsmekanismens spak finns på höger sida av modellens kropp. Samma spak fungerar som en utlösare som startar din katapult mot målet när sikten är inställd. Avfyrningsmodulen kan lossas från basen och monteras på toppen av tornet.

  Vapnet som skapats för att riva fästningar har använts sedan antiken. Ugears modell hänvisar emellertid till medeltiden, vilket tydligt framgår av dess design - speciellt detaljerna i tornet. Fina ornament pryder det klassiska tornet med en heraldisk gryphon/drake på en vapensköld. Kugghjulet på sidan av tornet avslöjar spiraltrappan och den inre strukturen. När tornet är helt öppet när du kan se hela skölden med en drake som är placerad parallellt med tornets mur. Modellens formgivare gav medvetet tornets väggar ett delvis förstört utseende - med saknade tegelstenar här och där - så att du kan observera och njuta av kugghjulets arbete, inre ram och den riktigt smarta mekanismen.

  Det mekaniska tornet garanterar en fantastisk medeltida upplevelsen för alla modiga erövrarna som vågar acceptera utmaningen att montera modellen. Du behöver varken använda lim eller specialverktyg - bara dina skickliga händer och lite mekanisk magi. Till skillnad från en riktig medeltida belägring (som knappast kan vara familjeunderhållning) är vår modell utformad för att ge rolig, spännande och trevlig underhållning.

  Antal delar: 292
  Beräknad monteringstid: 6 timmar
  Svårighetsgrad: Medium
  Rekommenderad ålder: Från 14 år
  Storlek på modell: 15.3 x 9.5 x 9.6 cm (9 x 8.1 x 14.2 cm)


Logga in